Skip to Content
Binnenkort is het weer Week van de Mobiliteit en Autoloze Zondag, samen te beleven met Je Voeten©

Binnenkort is het weer Week van de Mobiliteit en Autoloze Zondag, samen te beleven met Je Voeten©

De Europese Week van de Mobiliteit loopt van donderdag 16 tot en met woensdag 22 september, met als orgelpunt de Autoloze Zondag op 19 september. Het centrale thema van deze week is stappen, de belangrijkste manier om je te verplaatsen in Brussel!

Brussel Mobiliteit plaatst het stappen centraal tijdens de Week van de Mobiliteit, editie 2021.

Vandaag gebeurt 37 % van de verplaatsingen in Brussel te voet. Het Good Move plan en het Gewestelijk Plan voor Duurzame Ontwikkeling voorzien dat tegen 2030 meer dan 50 % van de verplaatsingen te voet of met de fiets gebeuren.

Hoe halen we onze doelstellingen? Wat zijn de individuele voordelen van regelmatig stappen? Wat zijn de collectieve voordelen die voortvloeien uit een groter aandeel van stappen gecombineerd met andere vervoermiddelen? Welke concrete acties ondernemen de sector en de openbare overheden?

Hier het persdossier over al het goede van stappen in Brussel.

Persdossier 2021 210911 - Persdossier SMOB 2021 - NL - final.pdf - 573 KB
  • De cijfers en de ambities van het Good Move plan rond stappen in 2030 en de voetgangers-roadmap.
  • De  voordelen op het vlak van gezondheid en dit op alle leeftijden, van kind tot bejaarde.
  • Het platform "walk +" en alle bronnen en hulpmiddelen die beschikbaar zijn om stappen op het Brussels grondgebied te promoten.

Het volledige programma van de Week van de Mobiliteit en Autoloze zondag vind je op weekvandemobiliteit.brussels.

Nieuwigheid dit jaar! Brussel Mobiliteit lanceert een groepsuitdaging. Zet met Walk this week 10.000 stappen per dag, een hele week lang, en win leuke prijzen!

 


 

 

Over Brussel Mobiliteit

Binnen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest staat Brussel Mobiliteit in voor de bepaling van de mobiliteitsstrategieën, de verkeersveiligheid, de projecten voor inrichting, vernieuwing en onderhoud van de openbare ruimte en de gewestwegen, voor de infrastructuur van het openbaar vervoer, de taxi's en de gewestelijke eigendommen.

Brussel Mobiliteit vervult dus essentiële opdrachten voor de verbetering van de levenskwaliteit binnen het gewest en zijn duurzame en harmonieuze ontwikkeling.

Brussel Mobiliteit
Sint-Lazarusplein 2 - 1035 Brussel